Spiseborde

Det er ved spisebordet, at vi kan vende dagen med vores partner, vores børn eller en rigtig god ven. Et spisebord er ikke kun et sted, hvor vi spiser vores vores havregryn om morgenen eller lasagne om aftenen. Det er et sted, hvor vi kan åbne op for det, der tynger os. Det er ved spisebordet, at vi kan opsummere hele dagen og vende verdenssituationen – se vores udvalg af spiseborde her på siden.
Spiseborde

Det helt rigtige spisebord til dit hjem

Max Jessen tilbyder et bredt udvalg af spiseborde i forskellige materialer, størrelser og stilarter. Du kan gennemse vores udvalg af plankeborde, sildebensborde og meget mere nedenfor. Vi har noget for enhver smag og ethvert budget. Hvis du leder efter det perfekte spisebord til dit rum, kan du gennemse vores udvalg af spiseborde nedenfor. Fra moderne til rustikt, vi har et stort udvalg af muligheder, der helt sikkert passer til din stil. Hvis du er på udkig efter et mere traditionelt look, så tjek vores rustikke spiseborde i træ. Vores sortiment omfatter både runde og firkantede designs samt større rektangulære størrelser. De er perfekte til at skabe en hyggelig atmosfære i ethvert rum i huset! Vores kollektion omfatter også sofaborde i massivt træ, som er ideelle til at tilføje lidt ekstra opbevaringsplads i en entré eller gang!
Vælg det rigtige spisebord til enhver lejlighed

Når man vælger et nyt spisebord, er der flere faktorer, man skal overveje. Hvor stort skal bordet være? Hvilket materiale er mest holdbart, og hvad med formen? Det er selvfølgelig vigtigt, at du kan lide dit nye bord, og vi hjælper dig gerne med at finde et, der passer til din smag og dit budget. Men der er også en række praktiske ting at overveje, før du lægger dit nye spisebord i indkøbskurven her på siden. Tjek de spørgsmål, vi normalt stiller vores kunder, når vi er i butikkerne, for at hjælpe dem med at finde det rigtige spisebord til deres behov. Hvis du leder efter et spisebord i familiestørrelse, som vil blive brugt meget, er det måske værd at investere i noget robust og langtidsholdbart som massivt træ eller stål. Men hvis du kun har planer om at bruge det en gang imellem, eller hvis det kun skal bruges af én person ad gangen, så er det måske bedre med noget mere overkommeligt som laminat eller finér.Skal du bruge et lille eller stort spisebord i rummet?

Når du vælger et spisebord, skal du overveje dets størrelse. For eksempel vil dine omgivelser begrænse størrelsen på det bord, du kan få plads til. Har du brug for et lille spisebord til en krog i dit køkken eller en lille lejlighed? Eller er du på udkig efter et langt bord med plads til 10-12 personer - eller endnu flere til særlige lejligheder? Det vigtigste råd her er at måle omhyggeligt og huske, at folk skal kunne sidde ned og stå op uden at blive fanget af andre møbler eller vægge. Spisestuens form har også indflydelse på, hvilken type bord du skal købe. Firkantede borde er perfekte til mindre rum, eller hvis du generelt har begrænset plads, men de kan gøre det sværere for folk at gå rundt om bordet under middagsselskaber. Runde borde er perfekte til større grupper, fordi alle nemt kan nå deres mad uden at skulle flytte stolene for langt væk fra hinanden, men samtidig passer de måske ikke så godt ind i mindre rum på grund af deres runde form.

Hvilken form skal dit bord være?

Firkantede spiseborde er stadig den mest populære form, og det er måske nemmest at forholde sig til et firkantet spisebord. Men runde spiseborde er også populære. De kan virke mere hyggelige end firkantede borde med samme antal siddepladser, og det er lettere for alle omkring et rundt bord at se hinanden og tale sammen. Det er også muligt at finde udtrækkelige versioner af både firkantede og runde borde, som kan forlænges med tillægsplader, så der er plads til flere personer omkring bordet. Rektangulære spiseborde er også meget populære, men de har en tendens til at blive brugt mere til formelle lejligheder som Thanksgiving eller julemiddagen end til hverdagsbrug derhjemme. De er ikke så intime, som et rundt eller firkantet bord ville være, så de er måske ikke ideelle, hvis du vil have noget hyggeligt til hverdagsbrug i dit hjem.Hvilke funktioner og materialer skal du overveje når du køber et nyt spisebord

Hvis du har masser af plads i dit hjem og er villig til at ofre lidt komfort i hverdagen, så er det fint at vælge et stort spisebord, som også fylder meget i hverdagen. Mange foretrækker dog stadig at kunne justere størrelsen på deres spiseborde efter, hvor mange gæster der skal sidde omkring dem. Det kan virke fjollet at sidde fire personer ved et meget langt bord, men det er rart at kunne dække op til flere personer, når der kommer gæster. Det er her, tillægsplader og spiseborde med udtræk kommer ind i billedet. Der er forskellige måder at forlænge dit spisebord på. I nogle tilfælde gøres det med løse tillægsplader, som placeres i den ene ende af bordet. I andre tilfælde tilføjes en tillægsplade i midten af bordet. I nogle tilfælde kan ekstra tillægsplader findes indbygget i selve bordet - såsom hollandske tillægsplader - så du ikke behøver at finde opbevaringsplads et andet sted i dit hjem til en eller flere løse tillægsplader." Det er vigtigt at overveje materialet. Når du vælger et spisebord, skal du huske, at det vil blive brugt ofte og vil blive udsat for spild af mad og drikke. Derfor er det bedst at vælge en bordplade, der er nem at rengøre og vedligeholde. Mange typer laminat er nemme at holde rene og pæne, mens borde i massivt træ kan være lidt mere modtagelige for pletter fra f.eks. tomatsovs. Materialer som linoleum og glas er også nemme at vedligeholde.

  • Borde er typisk firkantede, ovale eller runde. Et rundt bord er værd at overveje, når man er på udkig efter et nyt bord. Runde borde er blevet mere og mere populære i de danske hjem, og det skyldes blandt andet, at de indbyder til, at man sidder naturligt og hygger sig på en uformel måde. Derudover skaber et rundt bord en hyggelig atmosfære og tilfører en vis lethed til hjemmet. Runde borde kan dog kræve mere plads end firkantede.
  • Der findes mange forskellige slags borde i mange forskellige materialer, men træborde er som regel et godt valg. Træborde er klassiske i hjemmet og går aldrig af mode. Selvom de kræver lidt løbende pleje, kan træborde holde i mange år. Designerborde fås også i træ og kan være en god investering, hvis du har pengene til det.
  • Mangler du ofte opbevaringsplads? Borde med skuffer eller hylder kan hjælpe dig med at opbevare småting eller rod. Borde med opbevaring gør det lidt lettere at holde hjemmet ryddeligt.
  • Spiseborde er hjertet i mange hjem, hvor venner og familie samles for at nyde lækre måltider. Et spisebord skal have en vis størrelse for at kunne rumme gæster. Hvis du har en mindre spisestue og ønsker et bord, der hurtigt kan udvides til at rumme flere personer, kan du overveje at købe en udtræksmodel.
  • Et lille bord, f.eks. et sidebord, har kun brug for plads til et par småting som f.eks. en bordlampe eller en lysestage. Små borde er også perfekte til at placere i hjemmets kroge og hjørner eller i soveværelset - for eksempel ved siden af sengen.