Sofa med chaiselong

En chaiselongsofa kan danne de perfekte rammer for kvalitetstid med dine børn, mens møblet også er garant for en god mængde siddepladser, hvis du får besøg af gæster. Se udvalget her.Sorter stigende
pr. side

Sofaens og chaiselongens historie og udvikling

Den polstrede sofa, som vi kender den i dag, er en fransk opfindelse, der første gang så dagens lys i 1700-tallet. Møblet var udelukkende tiltænkt som et socialt møbel, hvor man kunne sidde i og konversere over en kop kaffe eller te. Herudover var sofaen i starten forbeholdt de kongelige og adelige, da det kun var denne klasse i samfundet, som havde råd til dette meget nytænkende møbel.

I samme århundrede blev chaiselongen opfundet, som oprindeligt var en lænestol med tilhørende fodskammel. Både sofaen og chaiselongen har altså i flere århundreder fungeret som to separate møbler og ikke et samlet møbel., hvortil man kan undre sig over, hvorfor ídéen om at sammensætte de to møbler til en sofa med chaiselong aldrig er suset nogens næse forbi. 

 

Sofa med chaiselong: Fra samtalemøbel til slænger 

Det er pudsigt, hvordan sofaen har udviklet sig gennem tiden. I dag ser vi, hvordan en sofa med chaiselong afviger fra dens oprindelige funktion. I dag er sofaen i højere grad præget af en privatsfære, da det er møblet, de fleste danskere slænger sig i sammen med deres partner, inden de kryber til køjs. Med udgangspunkt i møblets oprindelige funktion har det før i tiden været helt modsat. Her blev møblet næsten udelukkende brugt som et samtalemøbel, når man havde besøg af gæster. 

Denne udvikling afspejler sig bl.a. i den populære danske tv-serie, Matador, hvor det fremgår, hvordan sofaen gradvist bliver et større og større samlingspunkt for både Varnæs- og Skjern-familien i takt med at årene skrider frem.  

De moderne sofaer med chaiselong bliver naturligvis stadig i dagens Danmark brugt som et møbel for ophold, men sofaens funktion er i den grad blevet mere alsidig i årenes løb. Forestil dig lige, hvis Maude mod alle odds rejste sig fra sengen og tog dynen med ned i sofaen i opholdsstuen – helt utænkeligt dengang, knap så utænkeligt i dag.

 

Få plads til hele familien med en chaiselongsofa fra Max Jessen

Stuen og sofaen med chaiselong er i den grad blevet blåstemplet som et naturligt samlingspunkt i de danske hjem. Det er her, hvor I sammen kan se jeres favoritprogram i fjernsynet om fredagen. Det er også fra din chaiselongsofa, at du kan have det store overblik over stuen, hvis dine børn leger på gulvet, mens du og din partner ser en film i fjernsynet. 

Fordelen ved en chaiselongsofa er, at det er et ægte slængemøbel. Som udgangspunkt bør I sagtens kunne være flere familiemedlemmer i dette møbel på én gang uden at ligge oveni hinanden. Her på siden fører vi sofaer med chaiselong i mange forskellige størrelser, så prioriterer du familiehyggen højt, anbefaler vi, at du ikke går på kompromis med størrelsen på din sofa med chaiselong.    

 

En sofa med chaiselong opfylder drømmen om komfort og hygge i et møbel

Det minimalistiske og stilrene har længe været rettesnoren, når folk indretter deres hjem efter tidens trends. Men hvem siger, at et hjem ikke kan fremstå stilrent, samtidig med at det er komfortabelt og hyggeligt at befinde sig i? En sofa med chaiselong er det perfekte møbel, hvis du ønsker et hyggehjørne i dit hjem. 

Vores udvalg af chaiselongsofaer er fra nogle af de mest eftertragtede producenter, som virkelig har forstået at få designet til at passe perfekt ind et moderne hjem. Så er du interesseret i mixe det stilrene med det komfortable, kan du trygt vælge en sofa med chaiselong fra vores sortiment. 

 

Hos Max Jessen kan du tilpasse din nye chaiselongsofa efter din stue

Der hvor man oftest kan støde ind i et ærgerligt problem, når man er på udkig efter en ny sofa med chaiselong, er, hvis sofaen ikke passer ind sin stue. Problemet udspringer oftest fra, når chaiselongdelen ikke er i den ønskede side af sofaen. Mange ser helst, at denne del flugter langs væggen, så sofaen danner et naturligt hjørne i stuen. 

Heldigvis kommer nogle af vores sofaer med chaiselong med tilvalget om at vælge, hvorvidt chaiselongdelen skal være højre- eller venstrevendt. På den måde har du mulighed for at få din nye chaiselongsofa til at passe fuldstændig ind i din indretning. 

 

Har du spørgsmål til vores sofaer med chaiselong?

Har du brug for vejledning til at finde det helt rette sofa med chaiselong? Er du i tvivl om, hvad der giver mest mening i din indretning? I så fald skal du være velkommen til at ringe til os på telefon 98 33 53 33 mellem kl. 10 og 17.30 på hverdage og kl. 10-15 i weekenden eller sende en mail til terndrup@ilva.dk. Vi står altid klar med en professionel og ærlig vejledning. Vi ser frem til at hjælpe dig!