Sorter stigende
pr. side

J.L. Møllers Møbelfabrik

J. L. Møllers Møbelfabrik har siden 1944 produceret stole på et meget højt kvalitetsniveau og i et tidløst design. Stolene bliver solgt over hele verden, og i dag er en Møller-stol prædikat for Dansk Design.

Hvad er det der gør J.L. Møllers stole så unikke? Stolene fra J.L. Møller fremstilles efter gamle håndværkstraditioner. Der anvendes så vidt mulig ikke nyere teknologi eller samlebånd. Hver enkelt medarbejder er specialist indenfor de enkelte arbejdsprocesser under forarbejdning af stolen, hvilket giver den en unik fremtoning af kvalitet og elegance. Hos J.L. Møller håndlimes der både på tapper, i huller og på dyvlerne. Dette sker med håndkraft, fordi det er den eneste måde, man er sikker på, at alle flader bliver behandlet. Dyvlerne er tørret ned til 5 % luftfugtighed (stolens øvrige komponenter har 8 %) - når dyvlen får forbindelse med limen, udvider den sig og sidder urokkelig fast. Dertil kommer stoletapkonstruktionen, der ligeledes styrkes stolen. Sammenspændingen foregår med trykluft i en hydraulisk presse. Pudsemaskiner bruges ikke til den sidste finpudsning, da de opfatter alt træ ens. I stedet pudses stolene med håndkraft. En sådan politik har J. L. Møller i alle produktionsfaserne. Hvis den sidste nye teknologi ikke giver et bedre og mere tilfredsstillende resultat, end de kendte håndværksmæssige metoder, så bliver den simpelthen ikke indført på fabrikken. Når stolene forlader fabrikken, sendes de af sted SAMLET. Ikke som knock down i en samleæske. Det er dyrere i fragt, men hos J. L. Møller mener vi, at det der kan samles af modtageren, også ufrivilligt kan skilles ad hos forbrugeren.

En Møller-stol er bogstaveligt talt ikke til at rive fra hinanden. Inden pakning af stolen udføres en slutkontrol, hvor den kontrolleres en sidste gang inden den pakkes og sendes af sted.

- Se mere fra J.L Møller på deres hjemmeside: jlm.dk