Spot & Skinner

I et køkken er det virkelig nyttigt at have en lysskinne over arbejdsbordet. Det er en superenkel og nem måde at montere dine lamper på. Skinnen fører strøm til de lamper eller spots, du tilslutter. Du kan f.eks. bruge strømskinner over dit spisebord, så du nemt kan trække din loftslampe med, når du forlænger bordet. En anden god idé er at installere en lysdæmper på væggen i nærheden af komfuret eller kogepladen. På den måde kan du justere lysstyrken på din loftsbelysning uden at rejse dig fra din plads. Du kan også overveje at tilføje en lysliste over komfuret, så du kan lave mad om natten. Bare sørg for ikke at sætte den for tæt på en varmekilde - du vil ikke have, at den smelter!
Spot & Skinner

Belysning og indretning

Hvis du vil sammensætte din helt egen lampe, er loftroser en god løsning. Med en loftroset vælger du selv ledninger, fatninger og dekorative pærer, så du har mulighed for at skabe en løsning, der passer til dig og dit hjem. Se her, hvordan en sådan løsning kan sammensættes - og få inspiration og vejledning til at lave din egen. Loftrosen er også kendt som et lysarmatur. Det er en elektrisk enhed, som gør det muligt at forbinde flere lyskilder til én strømkilde. Det gør det muligt for dig at bruge mere end én pære i ét armatur uden at skulle bekymre dig om at sprænge sikringer eller udløse afbrydere i dit hjem.

Lampeskærme

Hos Max Jessen har vi et stort udvalg af forskellige lampeskærme i mange størrelser, farver og stilarter. Hvis du foretrækker den nordiske enkelhed med hvide og grålige farver, eller hvis du foretrækker, at dine lampeskærme er små farverige pletter i rummet, har vi lige den skærm, der vil falde i din smag og passe ind i dit hjem. Ud over at passe ind i din indretning, skal dine nye lampeskærme selvfølgelig også give det lysskær, du ønsker i det pågældende rum. Derfor fås vores skærme i mange forskellige materialer, så du kan finde den skærm, der passer til dine behov, uden at skulle gå på kompromis med designet. Med vores store udvalg af lamper og tilbehør er du sikker på at finde præcis det, du leder efter for at få ethvert rum til at stråle.


El-tilbehør

Hvis du leder efter en bestemt type pære, fatning eller elektrisk stik, er det nemt at finde dem her. Hvis du f.eks. har brug for en forlængerledning, har vi flere muligheder for dig. Hvis du vil hænge lamper ned fra loftet, kan vores udvalg af lampeophæng hjælpe dig med det. Og hvis du har brug for noget til at holde din belysning tilsluttet og sikker mod snublefarer (såvel som mod at falde over), har vi også sikkerhedsdæksler.




Dekorative pærer

En globepære er en stor og dekorativ pære. Globuspærer bruges ofte i lamper, hvor pæren er synlig. Det skaber et smart og anderledes look. Hos Max Jessen kan du få en globepære i mange forskellige stilarter og størrelser. Du skal dog være opmærksom på, at langt de fleste pærer er produceret med en e27-sokkel, som er en forholdsvis stor sokkel. En e27-pære er en god lyskilde, der skaber et smukt lys i hjemmet. Globepærer fås både som LED globepærer og LED dekorationspærer, også kendt som LED-glødepærer. Fordelen ved at bruge en LED-globepære er, at den bruger meget mindre energi end en glødepære, samtidig med at den udsender mere lys pr. watt end glødepærer. En anden fordel ved at bruge en LED-globepære sammenlignet med en glødepære er, at den holder længere end glødelamper, fordi LED'er ikke brænder ud, som glødepærer gør med tiden på grund af varmeudvikling i glødetråden.




Pærer og lyskilder

Når du vælger pærer til dine lamper, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvilke pærer du vælger. Hvert rum kræver forskellige pærer, afhængigt af hvilken slags belysning der er brug for. Rum, hvor der skal arbejdes, kræver stærkere belysning. For eksempel i køkkenet eller på kontoret, hvor det både er rart og nødvendigt at kunne se, hvad man laver. Pærer med en kølig glød er ideelle til disse rum, da de hjælper med at holde dig vågen og opmærksom. Selvfølgelig skal du også vælge en relativt kraftig pære, der giver dig nok lys. På den anden side kræver stuen en helt anden type belysning. Her har du brug for pærer, der giver et mere dæmpet og varmt lys til den generelle belysning. Det er mere behageligt for øjet og indbyder derfor til afslapning og hygge. Belysningstilbehør tilbyder et imponerende udvalg af muligheder for at skabe den perfekte atmosfære i dit hjem: fra dekorative lamper til læselamper og væglamper. Der findes endda bordlamper, som kan dæmpes uafhængigt af hinanden ved hjælp af en app på din smartphone! Pærer kan være lidt af en jungle. Pærespecifikationer kan lyde som en by i Rusland for de fleste mennesker. Hvad betyder Watt, Lumen, Kelvin og E27? Og hvad betyder de for dig? Hos Max Jessen kender vi sproget, og her er tre tips til, hvordan du bruger de forskellige pærespecifikationer til at få det rigtige lys. Wattforbrug: Watt er den mængde energi, som din pære bruger. Jo højere watt-tal, jo mere energi bruger den, og derfor er den dyrere i drift. Hvis du har en ældre halogenlampe, skal du bruge en pære med et lavere watt-tal. Men hvis du har en LED- eller kompaktlysrørslampe, er wattforbruget ikke så vigtigt, da disse typer lamper alligevel bruger mindre energi. Lumen: Lumen er en anden måde at måle lysstyrke på; det måles i lumen (lm). Dette tal angiver, hvor meget lys der udsendes fra din pære for hver kvadratcentimeter areal. Det er vigtigt at overveje, hvor mange lumen du har brug for, samt hvilken type lyskilde du bruger, f.eks. glødepære Når du køber LED-pærer, vil du støde på en række forskellige specifikationer og udtryk. En af de vigtigste er farvetemperaturen, som angives i Kelvin-grader (K). Det er den, der gør det muligt for dig at vælge mellem varmt og koldt lys. Mange var kede af at sige farvel til glødepæren, fordi det varme og bløde lys fra glødepæren var både behageligt, velkendt og godt til at gengive farverne i rummet korrekt. Heldigvis har de energibesparende LED-pærer udviklet sig så meget, at man kan vælge mellem både varme og kolde pærer. Fordelen ved det er, at du kan købe en varm pære til f.eks. din natlampe, mens du i din skrivebordslampe kan sætte en kold pære i, som giver et godt arbejdslys. Det er specifikationen "Kelvin", du skal kigge på, når du vælger mellem en kold og en varm pære. En gammeldags glødepære havde en farvetemperatur på omkring 2700 Kelvin, og de fleste vil nok mene, at det er den optimale farvetemperatur. Pærer med en Kelvin-værdi højere end 2700 giver et køligere lys.