Loftlamper

Loftslamper er en vigtig del af enhver indretning. De kan bruges til at tilføje lidt atmosfære til et rum eller som et fokuspunkt. Et veloplyst rum vil føles mere indbydende og venligt, mens mørke områder kan få det til at føles dystert og mindre behageligt. Det vigtigste ved loftslamper er, at de skal passe til det overordnede design i dit hjem. Hvis du har egetræsmøbler, vil lysekroner i messing ikke se godt ud i din stue - men hvis du har moderne møbler med kromdetaljer, kan de tilføje lidt glamour til dit hjem. Loftslamper findes i alle former og størrelser - fra indbygningslamper til hængende pendler. En indbygningslampe er designet til at sidde i loftet uden at være synlig nedefra, mens en pendel hænger ned ovenfra som en lysekrone. Pendler bruges ofte over køkkenborde eller spisestuer, hvor de kan ses nedefra af alle, der sidder ved bordet - hvilket gør dem gode til at belyse rummet mere effektivt end andre typer lamper ville gøre!
Loftlamper

Belysning og indretning

Det store udvalg af loftslamper og pendler kan være en smule overvældende, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Selvfølgelig skal du altid vælge efter din smag og mavefornemmelse. Det vigtigste er, at du kan lide de lamper, der kommer til at dominere din indretning. Der er dog et par ting, du bør overveje, før du køber din nye loftslampe. Den første ting, du skal tænke over, er, om den skal være funktionel eller rent dekorativ. I de fleste tilfælde er det bedst at gå efter noget, der har begge funktioner, men nogle gange er det bedre bare at gå efter en smuk lampe eller lysarmatur i stedet for noget, der bare skal give belysning i dit rum. For det andet skal du tænke over, hvor meget plads du har til rådighed til armaturet. 

Belysning og farve

Når du er på udkig efter en ny lampe eller loftslampe, er der altid mulighed for at vælge et moderne design, der kan bruges i alle rum. Men hvis du køber en lampe til skrivebordet eller læsekrogen i stuen, er det en god idé at vælge en loftslampe, der har et design, som giver mere direkte belysning af et mindre område. Hos Max Jessen finder du også en række loftslamper eller pendler, som er ideelle til hyggebelysning i stuen eller soveværelset. Vælg en pendel med glasskærm og tilføj en dekorativ pære, så har du en dekorativ loftslampe, der vil se perfekt ud i et hjørne. 


Den rigtige lampe

En pendel er et godt valg til spisestuen eller køkkenet, hvor den kan give den perfekte belysning til måltiderne. Med et utal af modeller at vælge imellem kan du finde den perfekte lampe til din spisestue eller dit køkken. Når du skal vælge en spisebordslampe, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvad du vælger. Først og fremmest betyder lyset ved bordet meget, når man sætter sig sammen med familie eller venner for at nyde et godt måltid. Det er rart at kunne se, hvad der bliver serveret. Men det er bestemt ikke rart at blive blændet af en skarp pære. Vælg derfor en spisebordslampe, der retter det direkte lys nedad, og sørg for at hænge lampen i den rigtige højde over bordet. Hæng f.eks. ikke lampen for højt, men sørg for, at høje mennesker kan se under pendlen og tale med personen på den anden side af bordet. Hvis du har et stort spisebord, der er mere end 180 cm langt, har du måske brug for 2 pendler til også at lyse for enderne af bordet. Eller vælg en loftslampe med flere lyskilder, som kan oplyse hele bordets længde.Belysning i rummet

Den første ting, man skal overveje, når man vælger en loftslampe, er rummets formål. Hvis lampen skal fungere som grundbelysning i f.eks. et børneværelse eller soveværelse, er det vigtigt at kigge efter en loftslampe med en bred lysspredning, så lyset kan nå ud i alle hjørner af rummet. Når man vælger en loftslampe til soveværelset, er det også en god idé at vælge en lampe, der giver et blødt lys. Det kan være en lampe med en røgfarvet glasskærm eller måske en rispapirlampe, der har fået nyt liv i indretningen. Til børneværelset er det derimod vigtigt at gå efter en lidt mere robust model, der kan holde til, at legetøjet eller bolden kommer på afveje i ny og næ. Hos ILVA finder du heldigvis pendler i plast eller metal, som kan holde til lidt af hvert. Den anden ting, du skal overveje, når du vælger din loftslampe, er dens form og stil. Der findes mange forskellige typer pendler i dag: fra klassiske modeller med satin-nikkelbeslag og hvide skærme til slanke modeller med glasskærme og sorte beslag. Valget er i sidste ende op til dig!
Den helt rigtige belysning til alle husets værelser

Det store udvalg af loftslamper og pendler kan være en smule overvældende, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Selvfølgelig skal du altid vælge efter din smag og mavefornemmelse. Det vigtigste er, at du kan lide de lamper, der vil gøre en forskel i dit hjem. Der er dog et par ting, du bør overveje, før du køber din nye loftslampe. Hvis lampen skal bruges som grundbelysning i f.eks. et børneværelse eller soveværelse, er det vigtigt at kigge efter en loftslampe med en bred lysfordeling, så lyset kan nå ud i alle hjørner af rummet. Når man vælger en loftslampe til soveværelset, er det også en god idé at vælge en lampe, der giver et blødt lys. Det kan være en lampe med en røgfarvet glasskærm eller måske en rispapirlampe, der har fået nyt liv i indretningen. Hvis lampen bruges som dekorativ belysning i en entré eller stue, er det vigtigt at vælge noget, der gør indtryk ovenfra, men ikke distraherer for meget fra andre detaljer på væggene eller gulvet nedenunder. Et godt eksempel kunne være en af vores lysekroner med mange arme og krystaller hængende fra oven. En loftslampe kan bruges i stuen, soveværelset og børneværelset. Den kan være en god tilføjelse til ethvert hjem. Den bedste belysning til hvert rum er dog forskellig. Til børneværelset er det derimod vigtigt at gå efter en lidt mere robust model, der kan holde til, at legetøjet eller bolden kommer på afveje i ny og næ. Hos ILVA kan du heldigvis finde pendler i plast eller metal, som kan holde til lidt af hvert. Hvis du derimod køber en lampe til skrivebordet eller læsehjørnet i stuen, er det en god idé at vælge en loftslampe med et design, der giver mere direkte belysning til et mindre område. Hos Max Jessen finder du også et udvalg af loftslamper eller pendler, som er ideelle til hyggebelysning i stuen eller soveværelset. Vælg en pendel med glasskærm og tilføj en dekorativ pære, så har du en dekorativ loftslampe, der vil se perfekt ud i et hjørne.