Gulvlamper

En gulvlampe er ikke bare en lyskilde, men et selvstændigt møbel i rummet, så det er vigtigt at finde en lampe, der skaber den rette effekt. Det er vigtigt at overveje rummets funktion, når man vælger en gulvlampe - skal lampen fungere som hovedlyskilde, eller skal den bidrage til den omgivende belysning? Gulvlamper kan bruges til alle mulige formål, fra at læse og slappe af til at arbejde på projekter derhjemme. De kan også bruges som dekorative elementer eller som en del af en belysningsplan. Hvis du har flere rum med forskellige behov, hjælper det at have forskellige typer gulvlamper i hvert rum, så du er klar til det, der måtte komme. Hvis du leder efter en gulvlampe af god kvalitet, der ikke sprænger dit budget, så tjek vores udvalg af smukke gulvlamper, herunder traditionelle designs, moderne stilarter og moderne finish.
Gulvlamper

Belysning og indretning

Gulvlampens design er afgørende for, hvordan lyset spredes i rummet, men det er pæren, der bestemmer, hvor skarpt lyset er, og om lyset virker varmt eller koldt. Og hvis du er på udkig efter en LED-gulvlampe eller en med lysdæmper, er det også pæren, du skal kigge efter. Den gode nyhed er, at du kan vælge fra alle hylder - og få den lysstyrke og glød, du ønsker, ved at parre gulvlampen med den rigtige pære. Du kan læse mere om, hvilken pære der giver hvilken slags lys, nederst på vores pæreside. Her kan du også lære mere om LED-pærer.

Belysningen i rummet

Når det gælder gulvlamper, er der to hovedtyper af belysning: almen og arbejdsbelysning. Generel belysning bruges til store områder i rummet, mens arbejdslamper er beregnet til at belyse specifikke opgaver eller aktiviteter. Hvis du leder efter en lampe, der kan begge dele, er det bedst at vælge en, der er justerbar og kan hæves eller sænkes. Når man er på udkig efter spise- eller sofabordslamper, hvor det handler om at hænge den, så den ikke blænder dem, der sidder rundt om bordet. Med gulvlampen handler det om, hvad du vil bruge den til - og dine personlige præferencer.


Den rigtige lampe

En gulvlampe handler ikke kun om at sætte lys, hvor du har brug for det, men også om at gøre et indtryk. En god lampe vil passe ind i din indretning, men også i din stil. Så hvis du kan lide det industrielle look, har vi lamper med synlige pærer og metalbeslag, der passer lige ind. Hvis du foretrækker noget mere klassisk eller minimalistisk, så har vores designere fundet smarte designs, der passer perfekt ind i alle slags indretninger.

Når du har besluttet dig for stilen og farven på din nye gulvlampe, er der stadig nogle ting, du skal overveje: Skal den have en lysdæmper? Skal den kunne justeres? Skal den stå ét sted, eller skal den være transportabel? Det er alle vigtige spørgsmål at stille sig selv, når man skal vælge en ny lampe.
Lampeskærmen

Den første ting, man skal overveje, når man vælger en lampe, er, hvilken type lampe man ønsker. Der findes mange forskellige typer lamper, som giver forskellige fordele. For eksempel vil du måske have en gulvlampe, hvis du har brug for lys tæt på kroppen, eller en skrivebordslampe, hvis du har brug for mere lys i nærheden af dit arbejdsområde. Du kan også vælge en accentlampe eller en bordlampe som alternativ til en gulvlampe. Når du har valgt en lampetype, kan du også overveje, hvilken type skærm der passer bedst til dit formål. Hvis du for eksempel ønsker, at en lampe skal give et fokuseret lys, er det en fordel at have en lukket skærm, der kan give lyset retning. Det kunne være en gulvlampe med en metalskærm som kobber eller messing. Hvis du ønsker, at lyset skal spredes i rummet, får du mere lys fra en skærm, der fordeler lyset. For eksempel en, der er lavet af glas eller rispapir."
Hvilke typer gulvlampe findes

Du finder mange forskellige designs, materialer og stilarter af gulvlamper på vores side. Det betyder selvfølgelig, at der er en god chance for at finde noget, der falder i din smag - men det betyder også, at vi kan inddele denne superkategori i yderligere tre kategorier: Klassiske gulvlamper, buelamper og uplights.

Så hvad er forskellen på de tre?

Den klassiske gulvlampe står (naturligvis) på gulvet, har en enkelt pære og en lampeskærm. Men selvom det er en klassiker, fås den i dag i en række forskellige designs, fra retro industrielle gulvlamper til designergulvlamper med et mere moderne look - såsom guldlamper i træ. Du kan også finde varianter med flere skærme, hvilket gør den velegnet som f.eks. læselampe.

Buet gulvlampen er baseret på et buedesign og har en eller flere arme, der spreder sig ud fra en central søjle som en paraply - deraf navnet! Dette design gør dem særligt velegnede til at give læselys eller oplyse større områder i dit hjem eller på kontoret på grund af deres brede lysspredning, der kan nå op til 180 grader (afhængigt af model).

Uplights er til dem, der er på udkig efter en dekorativ lyskilde. Her sendes lyset opad mod loftet, hvilket som regel giver en behagelig og dæmpet belysning i rummet. Du kan også bruge en gulvlampe med uplight til at fremhæve et kunstværk, der hænger på væggen.