Belysning

Når man indretter sit hjem, er det ekstremt vigtigt at tænke belysningen ind som en del af det overordnede design. Hvis du er på udkig efter nye lamper til dit køkken, er der forskel på en lampe over spisebordet og en arbejdslampe over køkkenbordet. Over spisebordet har du brug for en lampe, der giver et bredt og diffust lys. I soveværelset er det rart at have en loftslampe, der kan oplyse hele rummet. Men derudover har du nok brug for en slags natlampe, der giver en mere behagelig belysning, når du går i seng. Det kan være lidt svært at finde de rigtige stuelamper, fordi stuen typisk bruges til mange forskellige ting. Når man ser tv eller sidder i sofaen og taler med familie eller gæster, er det rart med en blød, diffus belysning, der skaber en hyggelig atmosfære. Samtidig er det praktisk, hvis man kan skabe en mere direkte belysning, hvis man har brug for at lave et par ting på computeren eller læse.
Belysning

Belysning og indretning

Hvis du går op i indretning, er det sikkert også vigtigt for dig, at dine lamper matcher resten af indretningen i dit hjem. Hos Max Jessen kan du heldigvis finde en lampe, der passer til enhver stil. Hos Max Jessen kan du finde lamper i mange forskellige materialer. Vælg for eksempel mellem glaslamper eller lamper i metal som kobber eller messing. Eller gå efter et blødere look med en bambuslampe eller de fine fjerlamper, der giver et blødt og behageligt lys. Du kan også finde fletlamper og selvfølgelig rislamper, som har fået en opblomstring i indretningstendenserne.

Belysning og farve

Sorte og hvide lamper er ofte populære, fordi de ikke skiller sig ud og ikke står i underlig kontrast til andre farver i rummet. På den anden side kan det være en god idé at bruge dine lamper til at bringe lidt farve ind i din indretning. Lamper i klare farver som gul, grøn eller blå er et iøjnefaldende element i din indretning. Og til børneværelser er det især godt at kigge efter lamper med lidt mere farve. Du finder også lamper i naturmaterialer, som passer godt ind i den traditionelle nordiske indretningsstil, hvor dæmpede farver er almindelige, og naturen får lov til at påvirke indretningen. Røgfarvede glaslamper passer også godt ind i mange forskellige stilarter.


Den rigtige lampe

Der findes så mange forskellige lamper, at det kan være en umulig opgave at gå på jagt efter den helt rigtige lampe. Men belysning skal der jo være. Hos Max Jessen har vi ganske vidst også et stort udvalg af lamper. Er du på udkig efter en bordlampe, gulvlampe, loftslampe eller væglampe, har vi den rette til dig. Gå en tur i forretningen og se alle de udstillede lamper eller gå direkte vores store belysningsafdeling og få hjælp af vores faguddannede personale.


Belysning i hjemmet

Lamper er et uundværligt stykke af dit hjem. Belysning i hjemmet er især vigtigt i de mørke vintermåneder, hvor solen ikke er oppe i mange timer i løbet af dagen. En bordlampe passer godt til kontoret på skrivebordet eller på et lille bord inde i stuen. En gulvlampe stiller de fleste i nærheden af lænestolen, så der er god belysning, når du skal sidde og læse avisen, eller hvis du skal læse en god bog for barnebarnet siddende på dit skød. Hvis hjertet begærer en loftslampe over f.eks. spisebordet, har vi mange smukke modeller til dig, som du kan vælge imellem. Er du i pladsmangel ved skrivebordet netop pga. din bordlampe eller andre ting, kan du nemt skifte den ud med en væglampe i stedet.
Den helt rigtige belysning til alle husets værelser

Belysning er en vigtig del af indretningen, fordi den spiller en vigtig rolle i at få et rum til at føles som et varmt og indbydende sted. Den rigtige belysning kan også hjælpe dig med at skabe en hyggelig atmosfære, uanset om du ønsker, at den skal være romantisk eller afslappende. For at få mest muligt ud af din bolig er det vigtigt at tænke på belysningen som en helhed. Især når du designer et rum, der har flere funktioner, så har du brug for lamper, der supplerer hinanden. Når du vælger lamper til dit hjem, er det derfor vigtigt at være klar over, hvor lyset skal placeres, og hvad det skal bruges til. Hvis du har brug for en ny lampe til køkkenet, er der forskel på, om den skal bruges som en lampe over spisebordet eller som en arbejdslampe over køkkenbordet. Over spisebordet har du brug for en lampe, der giver et bredt og diffust lys, som ikke blænder. På den anden side er direkte belysning over køkkenbordet optimalt, når du laver mad eller bager.  Belysningen er meget vigtig i soveværelset. Det skal være tilstrækkeligt til, at man kan læse, men ikke for lyst til at forstyrre søvnen. Den bedste belysning til et soveværelse er blød og varm, hvilket skaber en hyggelig atmosfære og får dig til at føle dig godt tilpas. I soveværelset er det rart at have en loftslampe, der kan oplyse hele rummet. Men derudover har du sikkert brug for en slags natlampe, som giver en mere behagelig belysning, når du skal i seng. Hvis du er typen, der har brug for at læse et par sider i en bog, før du lægger dig til at sove, er det en god idé at tage højde for det, når du vælger natlampe. Her har du brug for en lampe, der giver direkte lys, og som kan indstilles i flere positioner. I mange år har de klassiske Ball-lamper været populære sengelamper, fordi de kan opfylde lysbehovet ved siden af sengen.  Den rigtige belysning kan gøre en kæmpe forskel for udseendet af din stue. Belysning er et vigtigt aspekt af indretningen, men det kan også bruges til at skabe en bestemt stemning i dit hjem. Den rigtige belysning kan hjælpe dig med at slappe af efter en lang dag eller få dig til at føle dig gladere og mere tilpas i dit eget rum. Derfor kan det være lidt svært at finde de rigtige lamper til stuen, fordi stuen typisk bruges til mange forskellige ting. Når du ser tv eller sidder i sofaen og taler med familie eller gæster, er det rart med en blød, diffus belysning, der skaber en hyggelig atmosfære. Det kan man skabe ved at have flere forskellige lyskilder i stuen, som hver især oplyser et område. Samtidig er det praktisk, hvis du kan skabe en mere direkte belysning, hvis du har brug for at lave et par ting på computeren eller læse. Derfor kan det være praktisk at have en gulvlampe eller en væglampe ved siden af sofaen eller en god stol, hvor man sætter sig med sin bærbare computer eller læser bøger.