Indret boligen med tæpper

Indret boligen med tæpper

Indret boligen med tæpper

En af de helt store boligtendenser, som altid blomstrer op i efteråret og vinteren, det er indretning med tæpper. 

Tæpper til boligen kommer i uendelig mange forskellige former, størrelser og mønstre og derfor er det altid muligt at finde et tæppe, som passer perfekt ind i din indretning. Du finder blandt andet afpassede tæpper fra Muubs, HC Tæpper, Ege tæpper, Nordal og mange flere. Her finder du både moderne og mere vovede tæpper, men også klassiske og tidsløse tæpper. 

 

SKAB BLIKFANG 

En af de tendenser vi ser indenfor indretning med tæpper er at turde bringe farver og mønstre ind i boligen. Her er et tæppe en virkelig god måde at skabe mere liv i indretning og være mere vovet, end man måske ellers er med farver, mønstre og materialer. 

Udover at du kan skabe blikfang i indretningen med et tæppe, så tilfører du også et skønt og varmt underlag til fødderne i stuen, entréen eller soveværelset. 

 

 

Læg tæppet frit i rummet

 

En tendens vi også ser mere og mere i boligindretningen er placering af tæpper frit i rummet. 

Ofte så tænker vi tæpper under spisebordet, sofabordet eller sengen i soveværelset, men prøv eksempelvis at lægge et aflangt tæppe foran din skænk, midt i entréen eller ved siden af din lænestol i stuen.

Dét, at du ikke stiller møbler på tæppet gør, at tæppet kommer mere til sin ret og at farver og mønstre træder mere frem i rummet. 

Minimalistisk indretning

Har du indrettet dig med den nordiske og minimalistiske stil og ønsker du at holde dig til denne, når du skal indrette med tæpper, så findes der også mange smukke neutrale og ensfarvede tæpper, som er mere afdæmpede i farverne. 

Selvom du vælger tæpper i neutrale og ensfarvede nuancer kan du stadig skabe smukt blikfang i indretning med et tæppe, da du her tilføjer et andet materiale til indretningen og samtidig skaber det en skøn varme. 

Fordele ved tæpper

Tæpper er både dekorative og stemningsskabende i indretningen, men der er også mange andre gode grunde til at bruge dem i indretningen.

Vi har samlet en række fordele ved at benytte og tænke tæpper ind i indretningen, som måske kan overbevise dig om, hvorfor du burde overveje et tæppe i din indretning. 

 

Fordel 1

Akustik

Man tænker ikke lige over det, men et tæppe har en utrolig evne til at suge lydbølger op og dæmpe den efterklang, som kan opstå i rummet. 

Uanset om det er støj fra børnenes leg i stuen eller fra summen i køkkenet, så kan tæpper skabe en fantastisk ro og harmoni i rummet. 

Fordel 2

Varme

I de kolde måneder bliver man altid ekstra glad for tæpper i indretningen. Der er næsten ikke noget bedre end at træde ud på et blødt tæppe hver morgen, eller at sidde i sofaen og ikke fryse om fødderne, fordi tæppet giver varme til rummet. 

Tæpper holder ikke kun kulden ude, men de hjælper også med at bevare varmen i rummet. 

Fordel 3

Beskyt gulvet 

Når du indretter med tæpper beskytter du samtidig dine gulve mod slidtage. Hver gang du trækker en stol ud fra spisebordet eller sætter dig i din lænestol, så er der kontakt mellem møbler og gulv og det slider på gulvet. Her er tæpper en fantastisk tilføjelse, da de bliver et lag mellem disse to dele og går ind og beskytter dit gulv. 

Fordel 4

Hygge

Tæpper kan samtidig skabe en utrolig varme og følelse af hygge og afslapning i rummet når du træder ind. 

Den atmosfære tæpper kan skabe, gør, at du får lyst til at have tæpper i alle rum i boligen.