5 tips til en smuk entré

5 tips til en indbydende entré

5 tips til en smuk og indbydende entré

Har du nogensinde tænkt over, hvor stor en betydning din entré har? 

Ud over at den gerne skal være funktionel og kunne rumme en masse overtøj, fodtøj, huer, vanter osv. så er det også det første rum i boligen du og dine gæster møder, når de kommer ind i dit hjem. 

Derfor er det vigtigt at din entré føles både åben og indbydende, selv en lille entré kan komme til at føles stor ved blot nogle få tiltag. 

Vi har nedenfor samlet 5 gode råd til, hvordan du kan indrette en praktisk, men også indbydende entré. 

TIP 1

Gem "rodet" væk

 

Entréen skal være funktionel og kunne rumme en masse tøj, sko, vanter, huer, cykelhjelme og meget mere, men det kan også stresse øjet, hvis alle disse ting er synlige i entréen og det kan gå hen og blive et irritationselement for dig, hvis du skal se på alle disse ting hver gang du træder ind af døren efter en lang arbejdsdag. 

Derfor kan lukkede skoskabe og garderobeskabe til overtøj være en virkelig god ide, hvis pladsen er til det, da du dermed kan lukke lågerne og gemme sko og overtøj væk. 

Åben opbevaring kan i mange tilfælde være super smuk, men lige hvad angår entréen, så kan lukket opbevaring gøre det utrolig let for dig hurtigt at gøre entréen præsentabel. 


TIP 2

Find en fast plads

 

Tøj og sko kan nemt flyde i entréen, men det kan nøgler, cykellygter og andre småting også meget hurtigt komme til. 

Derfor kan det være en virkelig god idé at finde faste pladser til nøgler m.m., dette før nemlig at du hver dag, når du kommer hjem, ved præcis hvor du skal lægge disse småting uden at det flyder og roder i entréen. 

Dette kunne eksempelvis være en lille skål til nøgler, et par knager til tasker osv. 

FDB Møbler knagerække
HAY opbevaringskasse
Andersen Furniture B1 bænk
WOUD pidestall

TIP 3

Brug højden i rummet

 

Uanset om du har en stor entré med højt til loftet eller en lille entré med sparsom plads, så kan det være en rigtig god idé at tænke i højden, når du indretter din entré. 

Dette gør, at du udnytter pladsen på bedste vis og du mister ikke en masse gulvplads, hvis du bruger højden. Vælger du eksempelvis en knagerække med hattehylde, så sparer du et garderobeskab, som fylder meget på gulvet. Dertil kan du placere kurve øverst på hattehylden til vanter, huer, cykelhjelme m.m. 

Du kan også sammensætte flere hylder eller knagerækker og på den måde skabe dit helt egen væghængte møbel til opbevaring. 


TIP 4

En praktisk siddeplads

 

Har du pladsen i entréen til en puf, skammel eller bænk, så er dette både et utrolig smukt møbel at have i entréen men det er bestemt også et funktionelt møbel. Har du børn er det nemt for dem at sidde her og få sko på, eller vente på at resten af familien bliver færdige til at komme ud af døren. Derudover er der et sted lige at sætte taskerne, varer eller lignende fra på når du kommer ind af døren. 

Samtidig kan du benytte pladsen under en bænk til eksempelvis kurve med tilbehør eller en mindre skoreol. Er pladsen til det, kan det også være utrolig dekorativt at tilføje en plante på bænken i entréen for at trække naturen ind. 


TIP 5

De små detaljer

 

Nu har vi gennemgået 4 tips til, hvordan du på bedste vis får en både smuk men også funktionel entré. 

Prikken over i'et er at tilføje dekorativt tilbehør, som lige giver det sidste touch til indretningen. Dette kunne eksempelvis være en tæppeløber på gulvet, et spejl, grønne planter m.m. 

Dette giver liv og personlighed til det første rum dine gæster og du selv møder, når du træder ind i din bolig.